Wij presenteren bij de Ameezing Christmas party. Kom samen praten over het project en over de mooie verrassingen die we gaan geven in het nieuwe jaar. De donkere dagen voor kerst moeten natuurlijk gevuld met goede initiatieven, sterke verhalen, filosofisch speeddaten, 4 “kloeke soulzangeressen”, gluhwijn, iets te veel lekker eten en een epische dance-off met de The Ameezingband. Dus gooi je schoonmoeder uit het raam, trek je lelijkste kersttrui aan, sleep je collega’s mee, breng je favoriete feestmaal mee en kom eindelijk eindeloos swingen met je favoriete storytellers van Mezrab en alle ‘sterren’ van Sunday Assembly Amsterdam & Sunday Assembly Utrecht. We eten samen en zijn dus nog redelijk bij de tijd uitgedanst (al gaat er 20 december heus niets boeiends op je werk gebeuren). Tot dan!

Met:

– Unieke “kerst-verhalen” van storytellers Sahand Sahebdivani &Anastasis Sarakatsanos
– Comedy en presentatie door Ewout Jansen & Revka Bijl
– Een interview met Giving Platform over geven en de kerstgedachte door Marieke Eyskoot en Ramiro Gomes Monteiro
– Filosofisch speeddaten met Janneke Meijers & Renée Reijnders
– Stil stan met “Stil Stan van den Bosch” en reflectie met “Reflectie Robin Glerum
– een overdenking van Lawrence Jacobs
– Yinske Silva & The Stax Soul Survivors
– een gloednieuwe song van Lisa Lumen
– de kloeke soulzangeressen van de Samblettes (met Yinske Silva, Alex DoumaMichelle Knijff & Lisa Verhaeghe De Naeyer)
– en vooral heeeel veel The Ameezingband met de beste muzikanten uit Amsterdam & Utrecht met Michelle Knijff, Lisa Verhaeghe De Naeyer,Lisa MarieBor van der SwaanErnst-Jan Braakman, Thomas Marshall,Joep WetzelsJoost SpanjerbergJasper van BruchemArthur Ippel &Kees Greven
– eindeloze drankjes en uw eigen favoriete kerstmaaltijd

18:30 – 19:30 Muziek, drank en eten
(update 17-12-17: Onze sterkok zegt af dus neem uw favoriete kerstmaal mee! Wij koken natuurlijk ook wat en helpen met uitstallen enzovoorts!)
19:30 – 20:30 Filosofisch speeddaten, verhalen, comedy, interviews, reflectie
20:30 – 23:00 de Samblettes, The Ameezingband & The Stax Soul Survivors

Aan de Veemkade 576 in Mezrab. Kaartverkoop aan de deur (5 euro)

– Sunday wat?

De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen, taart en vrijwilligerswerk dat wordt georganiseerd in Venue Utrecht & Mezrab Amsterdam. Voor een (complimenteus) media-overzicht zie:

https://amsterdam.sundayassembly.com/press/

– De The Ameezingband?

De teksten op het scherm en de voetjes van de vloer. De Ameezingband speelt op de assemblies in Utrecht en Amsterdam en op feestjes. Het publiek wordt aangemoedigd mee te zingen & de teksten staan op het scherm. Volgens Trouw ‘klimmen de bezoekers enthousiast op hun stoelen’ en de Volkskrant tekent op dat ‘het publiek enthousiast opveert om de heupen los te gooien’.

– de Samblettes?

De Samblettes zijn volgens de Vlaamse krant de Standaard: “4 kloeke soulzangeressen”. Ze openen ondermeer 4 stemmig (a cappella) de assemblies in Amsterdam.

– The Stax Soul Survivors?

Onze eigen Yinske Silva neemt haar “swingende blazers” en “groovende ritmesectie” van The Stax Soul Survivors mee om het legendarische Stax platenlabel (Aretha Franklin, Otis Redding, Wilson Pickett) tot leven te brengen. Ze ‘kleuren niet binnen de lijntjes, maar zoeken de rafelranden op die deze muziek zo echt en tijdloos maken met opzwepende nummers doordrenkt met authentieke soul’.

– Mezrab?

Mezrab is het storytelling centrum van Amsterdam met veel optredens, cursussen en exposities. De voorstellingen van oprichter Sahand Sahebdivani (vaak met muziek van Anastasis Sarakatsanos) hebben lyrische recensies en Sahand is meermaals uitgeroepen tot beste ‘storyteller van Nederland’.

Mogelijk gemaakt door: MezrabKees da SilvaLawrence JacobsLisa MarieKees MulderSandra MuisEvelien Stougie & Elizabeth Schuringa.