Wij wensen iedereen die mee heeft gedaan aan GivingPlatform prachtige feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar. Vergeet in het nieuwe jaar niet, geven maakt gelukkig.

De winter is nog niet voorbij maar er zijn al wat mooie verrassingen verzonden. Onderstaand zien jullie enkele voorbeelden hoe je de wereld in je eentje toch een stukje mooier kunt maken. Wij hopen dat jullie ook in 2019 weer fijn mee doen en dat we een hele hoop leuke mensen kunnen verrassen.

Sint Paula

Rondom sinterklaas koos Paula Kuiper er voor om een verrassing te sturen naar iemand waarvan het volgende profiel was binnen gekomen; “Mevr. is geboren in Groningen maar woont in Utrecht in een zorginstelling voor dementerenden-86 jaar. Is erg eenzaam.”

Paula koos er voor om een prachtig boek te geven over de geboortestad van Mevrouw. Het cadeau werd afgelopen Sinterklaas door de zorginstelling werd overhandigd.

47227890_10161123599585072_2030247202781134848_n 20181205_115140_resized_1 (1) copy

“Wat was mevrouw blij met haar cadeau op 5 dec. van de onbekende  Sint. Deze maand is voor Mevr. toch al  moeilijk omdat deze maand haar altijd aan haar overleden dochter doet denken. Door dit cadeau kan ze haar verdriet ook een plekje geven. Bij de foto is ze niet in beeld gezien de privacy wet. Omdat Groningen haar geboorte stad was, en ze deze mooie stad mist was het boek over Groningen met de prachtige foto`s een heel mooi cadeau.”

Natuurlijk wordt er óp kerst ook iemand verrast. “In het huishouden van 7 personen, fungeert de oudste dochter (15 jaar) als een verzorger van haar zusjes en broertje, vooral nu er een zesde kind op komst is. De inkomsten die zij genereert uit haar bijbaan geeft zij, uit eigen wil, aan haar moeder. Dit omdat zij steeds meer aanvoelt dat haar ouders het moeten doen met minimum inkomsten en bij de voedselbank hun voedselpakket ophalen. Op school presteert zij goed. Gevoelens uiten doet zij vooral door schetstekeningen te maken. Dit doet zij met primitieve materialen die niet matchen met de kwalitatief kunstzinnige tekeningen die zij uit haar vingertoppen tovert.”

2efd23ee-6ed3-4c60-a5f5-f10e8a69c0ff

Jolijne Viergever koos er voor om haar prachtige tekenspullen te geven. Eindelijk een cadeau voor haarzelf. Het cadeau wordt deze kerst overgedragen en wij zijn erg benieuwd naar de reactie!

Tot zo ver deze kerst update. Geniet van elkaar, ook van de mensen die je niet kent.